Food photography and styling

Шведські котлети

Ці смачні котлети з ніжним м’ясом і ароматним соусом – ідеальна страва для сімейної вечері. М’ясо насичене специями і травами, а соус додає особливого смаку. Подавайте котлети гарячими з улюбленими гарнірами або просто з картоплею пюре. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся домашньою їжею!

Інгрідіенти:

100 г свіжих сухарів
125 мл молока
35 мл вершків
1 яйце
1 зубчик часнику, дрібно порізаного
1/3 чайної ложки солі
1/4 чайної ложки чорного перцю і білого меленого перцю
1/4 чайної ложки універсальної приправи
1/2 цибулі, дрібно нарізаної
500 г  яловичого фаршу
250 г  свиного фаршу
2 столові ложки свіжо нарізаної петрушки
1 столова ложка вершків
2 чайні ложки оливкової олії

Соус:
70 г вершкового масла
30 г пшеничного борошна
250 мл овочевого бульйону
250 мл яловичих
2 чайні ложки соєвого соусу
1 чайна ложка діжонської гірчиці
Сіль і перець за смаком

Інструкції:

У великій мисці змішайте сухарі, молоко, вершки, яйце, часник, сіль, перець і спеції. Залиште на 10 хвилин, щоб сухарі розмокли.

Після того, як сухарі розмокнуть, додайте цибулю, м’ясо та петрушку. Ретельно перемішайте все руками. Сформуйте масу в приблизно 24 невеликі котлети або 16 більших.

На сковороді з середнім рівнем нагріву розтопіть 1 столову ложку масла і додайте 2 чайні ложки олії. Обсмажте котлети з усіх сторін до золотистої скоринки. Перекладіть їх на теплий піддон і накрийте фольгою.

На сковороду після котлет додайте 70 г масла і розтопіть його. Додайте борошно, обсмажуйте, помішуючи, до зміни кольору на коричневий. Додайте бульйон, вершки, соєвий соус і діжонську гірчицю. Доведіть суміш до кипіння, посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте соус і кип’ятіть до загущення.

Print Friendly, PDF & Email

No Comments